film

Hoppet (Petter Naess, 2007, Zweden). Zweedse jeugdfilm over een 12-jarige Koerdische jongen die, samen met zijn sinds een bombardement spraakloze broer, naar Europa vlucht en door een misverstand bij een Koerdische, op een verblijfsvergunning wachtende familie in Stockholm terechtkomt. Een verademing: er bestaan gewoon aardige Koerden en vervelende. Vanaf dat moment hoeft Hoppet geen zielige film meer te worden, maar kan hij een spannend plot vertellen. Ned.3, 15.30-16.50u.

Little Voice (Mark Herman, 1998, GB). Filmversie van speciaal voor hoofdrolspeelster Jane Horrocks geschreven toneelstuk The Rise and Fall of Little Voice (1992) lijkt een luidruchtige karikatuur van een Mike Leigh-film over een lelijk eendje dat feilloos de successen van Judy Garland en Shirley Bassey kan imiteren. Ze geeft toe aan de wens van haar materialistische moeder Brenda Blethyn en derderangs-impressario Michael Caine om voor een publiek op te treden. Met fatale gevolgen. BBC1, 23.25-0.55u.