Zwarte humor van Léopold Rabus

Zwarte humor van Léopold Rabus Den Haag Noodlottig, grimmig, onbeholpen of kolderiek, en altijd humoristisch zijn de geschilderde mensfiguren van de Zwitserse kunstenaar Léopold Rabus (1977). Tegen de achtergrond van een realistisch weergegeven bos of verlaten schuur schildert hij de mensen uit zijn directe leefomgeving: Neuchâtel. Met zijn van (zwarte) humor doordrongen werk vertoont hij verwantschap met kunstenaars als de Amerikaan Paul McCarthy. Het GEM, Museum voor Actuele Kunst organiseert de eerste museale solo-expositie van Rabus. 14 nov t/m 7 febr, Stadhouderslaan 43. Di-zo 12-18u

Den Haag

Noodlottig, grimmig, onbeholpen of kolderiek, en altijd humoristisch zijn de geschilderde mensfiguren van de Zwitserse kunstenaar Léopold Rabus (1977). Tegen de achtergrond van een realistisch weergegeven bos of verlaten schuur schildert hij de mensen uit zijn directe leefomgeving: Neuchâtel. Met zijn van (zwarte) humor doordrongen werk vertoont hij verwantschap met kunstenaars als de Amerikaan Paul McCarthy. Het GEM, Museum voor Actuele Kunst organiseert de eerste museale solo-expositie van Rabus. 14 nov t/m 7 febr, Stadhouderslaan 43. Di-zo 12-18u