Zeer zacht

Voorlopig kunnen we rekenen op zeer zacht weer. Een sterke zuidwestelijke stroming houdt tot ver in de volgende week stand. Het vormt een stevige garantie voor hoge temperaturen. Zo komt het kwik vannacht niet onder de 10 graden en kunnen we haast spreken van een zwoele nacht. Het is droog met aan de kust een krachtige zuidelijke wind.

Morgen koerst een actieve depressie over de Britse eilanden noordoostwaarts. Het bijbehorende koufront trekt snel en met geringe activiteit over ons land. Vanuit het westen wordt de bewolking gedurende de ochtend dikker en af en toe valt er regen. In de middag kan ook nog een bui volgen. Een enkele opklaring is dan ook mogelijk maar veel zal de zon zich zeker niet laten zien.

Voor de temperatuur maakt het allemaal weinig uit. Het kwik stijgt naar 13 tot 15 graden. Het dagrecord voor 14 november staat voor De Bilt op 15 graden. Waarschijnlijk sneuvelt dit record net niet, maar het geeft wel aan dat we te maken hebben met zeer hoge temperaturen.

Zondag blijft het zacht met temperaturen van 12 tot 14 graden. Op grote hoogte wordt de atmosfeer tijdelijk wel kouder. Dit veroorzaakt onstabiliteit zodat er vooral ’s ochtends een paar buien kunnen vallen. Het gaat af en toe redelijk opklaren. De zuidwestelijke wind is vrij krachtig. Maandag volgt opnieuw regen en wind.