Voorkeur Radio, televisie en internet

actualteiten

Netwerk. Een gesprek met Yvo de Boer, onderhandelaar bij het klimaatbureau van de VN, over onder meer de CO2-opslag in Barendrecht, ontbossing op Sumatra, zijn relatie met Obama en de klimaattop in Kopenhagen. Ned.2, 20.25-20.59u.

Nova. Volgens sommige cijfers is de economische recessie in Nederland achter de rug. En aandacht voor TEDxAmsterdam, een bijeenkomst van het wereldwijde netwerk Technology, Entertainment, Design. Binnen dat netwerk inspireren wetenschappers, filosofen, muzikanten, zakenmensen en politici elkaar met korte inleidingen en videoboodschappen. Ned.2, 22.15-22.45u.

praatprogramma

Vrouw&Paard. Discussieprogramma over actualiteit. Vanavond met Hanneke Groenteman, Fidan Ekiz, Carrie, Barbara Barend en Hassnae Bouazza. Onderwerpen: de zelfdoodtips op de website van de NVVE, het bezoek van de Israëlische minister Lieberman aan Nederland, een gewelddadig computerspel en: hoe ver mag je gaan om een inbreker te stoppen? Ned.2, 21.20-22.00u.

Pauw & Witteman. Cabaretier Dolf Jansen komt direct na de première van zijn nieuwe voorstelling, en journalist Frénk van der Linden gaat vertellen over een documentaire die hij onlangs maakte. Ned.1, 23.00-23.55u.

Friday night with Jonathan Ross. Met vanavond als gasten komiek Michael McIntyre, acteur Gerard Butler, Sarah Harding (zangeres van Girls Aloud), en de Arctic Monkeys.BBC 1, 23.35-0.35u.

documentaire

360° - Geo Reportage: Die Bogenschützin von Bhutan. Bijna alle mannen in Bhutan schieten met pijl en boog, en ze houden competities tussen dorpen. Daaraan mogen vrouwen niet meedoen. Maar bij de laatste Olympische Spelen werd het land bij boogschieten voor het eerst door een vrouw vertegenwoordigd: Tshering Goden, die in deze film model staat voor de manier waarop traditie en vooruitgang in Bhutan moeizaam samengaan.Arte, 17.35-18.00u.

Knoop in je zakdoek: muziek. Operadiva Francis van Broekhuizen geeft lessen aan de verstandelijk gehandicapte operazanger Pim Avondrood, die in een koor zingt. Ze leert hem onder meer acteren. Ned.2, 19.55-20.25u.

amusement

Flikken Maastricht. Eva en Frank gaan trouwen, maar dan moeten Eva en Wolfs eerst nog de zaak van een neergeschoten Maastrichtenaar oplossen.Ned.1, 20.30-21.30u.

Comedy Special: Freddy De Vadder - Icoon. De kettingrokende Bart Vanneste ontpopt zich hier van straatvechter tot selfmade man. Gezinsdrama’s, consumptiejunks en identiteitsproblemen komen voorbij. En een aantal tips om de belasting te ontduiken. Canvas, 21.20-22.25u.

Beautiful people. Eerste aflevering in het nieuwe seizoen van deze komische dramaserie. Waarin Simon ontdekt dat zijn ouders nooit getrouwd zijn, en hij met zijn vriendin Kelly alsnog een bruiloft organiseert. Het wordt een feest met als thema The Sound of Music, en alle gasten in naziuniform. BBC 2, 23.00-23.30u.

Clara Sheller. Eerste twee afleveringen in nieuw seizoen van deze komische soap over het liefdeskoppel Gilles en Clara, en haar beste vriend JP die vooral verlangt naar een prins op een wit paard. Beiden zijn journalist bij L’Hebdo, waar bezuinigingen voor de deur staan. Nederlands ondertiteld. TV5, 23.51-1.32u.

muziek

Later... with Jools Holland. Liveoptredens in de studio van Alice in Chains, Martha Wainwright, Delphic, Joss Stone, Rickie Lee Jones, Black Joe Lewis, en acteur Steve Martin die eerder dit jaar een plaat met banjomuziek uitbracht.BBC 2, 0.35-1.40u.

radio

Michael Bublé live in Desmet. Opname van het concert dat de Amerikaanse crooner op 30 oktober gaf in de Desmet Studio’s. Hij wordt begeleid door zijn vaste band olv Alan Chang. Tussendoor stelt Ron Stoeltie hem enkele vragen. Radio 2, 19.00-20.00u.

VPROJazzLive: Dave Douglas Quintet. Opgenomen in het Bimhuis op 29 oktober. De Amerikaanse trompettist Douglas met Donnie McCaslin tenorsax, Uri Caine piano, Matt Penman bas, en Clarence Penn drums.Radio 6, 22.02-23.59u.