Philips Wouwerman

Philips Wouwerman Den Haag De voorstellingen van Philips Wouwerman (1619-1668) waren in de Gouden Eeuw enorm populair onder rijke burgers en vorsten. Aan de lopende band schilderde hij landschappen, veldslagen, genrestukken, bijbelse taferelen, zeegezichten en vooral jachtpartijen. En op bijna al die werken komen paarden voor. In de loop van de 19de eeuw was het ineens gedaan met Wouwermans roem. Ten onrechte, vindt het Mauritshuis, die met een overzichtsexpositie (35 schilderijen, 10 tekeningen) de schilder wil rehabiliteren. T/m 28 febr Korte Vij verberg 8. Di-za 10-17u, zo 11-17u

Den Haag

De voorstellingen van Philips Wouwerman (1619-1668) waren in de Gouden Eeuw enorm populair onder rijke burgers en vorsten. Aan de lopende band schilderde hij landschappen, veldslagen, genrestukken, bijbelse taferelen, zeegezichten en vooral jachtpartijen. En op bijna al die werken komen paarden voor. In de loop van de 19de eeuw was het ineens gedaan met Wouwermans roem. Ten onrechte, vindt het Mauritshuis, die met een overzichtsexpositie (35 schilderijen, 10 tekeningen) de schilder wil rehabiliteren. T/m 28 febr Korte Vij verberg 8. Di-za 10-17u, zo 11-17u