Overige films

Murder by Numbers (Barbet Schroeder, 2002, VS). Anonieme thriller van Franse Hollywoodregisseur Schroeder voert Sandra Bullock ten tonele als harde rechercheur. Ze is vastbesloten twee intelligente crimineeltjes, die een perfecte moord hebben gepleegd, in de weldoorvoede nek te grijpen. Net 5, 22.25-0.45u.

* Good Bye Lenin! (Wolfgang Becker, 2003, D). Dé arthousehit van 2003. Het verhaal van de jonge ossi die zijn communistisch-idealistische moeder maanden na de Wende in de waan laat dat haar wereld níét ten onder is gegaan, raakte niet alleen een snaar in Duitsland. Toch gaf de film vooral daar aanleiding tot beschouwingen over Ostalgie, de Oost-Duitse variant van heimwee naar de oude heilstaat.Ned.2, 23.40-1.10u.

* Daredevil (Mark Steven Johnson, 2003, VS). Bioscoopfilm over een superheld (uit de stripboeken van Marvel) die zich van zijn collega’s onderscheidt doordat hij blind is maar over een supergehoor beschikt: zo vraagt hij zijn liefje in de regen te gaan staan, opdat het geluid van de druppels op haar gezicht hem alles zal vertellen. Verder is de door Ben Affleck gespeelde held er een volgens het bekende recept; overdag advocaat, ’s avonds in zijn strakke roodleren pak bestrijder van criminelen. BBC1, 0.45-2.20u.