op nrcnext.nl

Hond eten: ja of nee?

Moeten we ons over het taboe op het eten van hondenvlees heenzetten, zoals de Amerikaanse schrijver Jonathan Safran Foer in de krant van gisteren betoogde? Dit vinden de reacteurs.

Calista: „Als vegetariër heb ik niets tegen het verkopen van hondenvlees mits het vlees komt van scharrelhondjes en het keurmerk ‘biologisch’ heeft. Ik bedoel, je moet als consument erop kunnen vertrouwen dat het hondje een goed leven heeft gehad.”

Azijn: „Een stedelijke veestapel hebben we toch al? Die noemen we ‘duiven’. Overigens denk ik dat het erg onverstandig is uit kwaliteits- en gezondheidsaspect om die bron van vlees aan te spreken.”

kan iebaal: „En wat van die miljoenen kilo vlees van de overleden mensen?”

whulsbergen: „En op vrijdag dan een lekker goudvisje.”

Lady Gaga

Lady Gaga – de zangeres die met Warhol dweept, bizarre kostuums draagt en wier snelle succes doet denken aan dat van Madonna – heeft MTV niet meer nodig om miljoenen mensen te bereiken. Haar nieuwe clip, ‘Bad Romance’, is in twee dagen al ruim vier miljoen keer bekeken op YouTube.

Zes goede blogs en sites over het Midden-Oosten

Zoals Middle East International. Het tijdschrift stopte in 2003 vanwege een gebrek aan geld, maar maakt nu een herstart met een nieuwe website. De verhalen zijn diepgaand en met zeer veel kennis geschreven.

Herfstdip

Ype en Willem hebben een herfstdip. Een fotostripdrama in vier bedrijven.

Slim + vrouw = moe

Hoogopgeleide vrouwen van boven de vijftig blijken vaker last te hebben van vermoeidheid door werk, dan andere mensen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht onder 47.263 Nederlandse werknemers.