Naveen, Shareen, Wafaar en Omm Ahmed

De Palestijnse vrouwen Naveen, Shareen, Wafaar en Omm Ahmed poseren voor een groepsportret in het huis van een medestrijder. Ze zijn alle vier lid van het Democratische Front voor de Bevrijding van Palestina (DFLP), een communistische splintergroepering.

Zes maanden geleden zijn ongeveer veertig vrouwen van de DFLP in training gegaan in reactie op het militaire offensief van Israël in de Gazastrook in januari. De leeftijd van de vrouwen varieert van 17 tot 53 jaar. Velen zijn getrouwd en hebben kinderen.

De DPLF is een marxistisch-leninistische organisatie die in 1969 is opgericht, toen ze zich afscheidde van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). De DPLF gelooft dat een Palestijnse staat alleen kan worden bereikt door een revolutie van de massa. De DFLP heeft na aanvankelijke aarzeling het Oslo-akkoord geaccepteerd en is nu weer gelieerd aan de PLO van wijlen Yasser Arafat.

De DFLP had een kandidaat tijdens de Palestijnse presidentsverkiezingen van 2005. Hij kreeg 3 procent van de stemmen. De echte invloed van de DFLP ligt in de PLO, waar het altijd de derde grootste groep was. De macht van de PLO is echter de afgelopen jaren afgenomen ten faveure van de Palestijnse Autoriteit.