Frankrijk

Frankrijk BUITENLAND Parijs Gilles Aillaud, Chen Zhen, Willem de Kooning (deze foto), Hans Hartung, Jörg Immendorff, Robert Mapplethorpe, Joan Mitchell, de expositie Deadline wil aantonen hoe het bewustzijn van de naderende dood door ziekte, ouderdom of waanzin het werk van deze kunstenaars heeft beïnvloed en veranderd. Een ernstig onderwerp? Men kan het als donker of juist heel stralend ondervinden. Want al dit werk is bezield met leven, energie en bijna extase. Een zeldzame expositie. T/m 10 jan in het Musée d’art moderne de la Ville de Paris, www.paris.fr, 0033-153674000.

Parijs

Gilles Aillaud, Chen Zhen, Willem de Kooning, Hans Hartung, Jörg Immendorff, Robert Mapplethorpe, Joan Mitchell, de expositie Deadline wil aantonen hoe het bewustzijn van de naderende dood door ziekte, ouderdom of waanzin het werk van deze kunstenaars heeft beïnvloed en veranderd. Een ernstig onderwerp? Men kan het als donker of juist heel stralend ondervinden. Want al dit werk is bezield met leven, energie en bijna extase. Een zeldzame expositie.

T/m 10 jan in het Musée d’art moderne de la Ville de Paris, www.paris.fr, 0033-153674000.