Film van de dag

(Roman Polanski, 1994, VS/F/GB), Ben Kingsley zet een pistool tegen het hoofd van Sigourney Weaver La jeune fille et la mort Death and the Maiden Year: 1994 - France uk Sigourney Weaver Director: Roman Polanski Photo12

Death and the Maiden. Roman Polanski was aanwezig bij de wereldpremière van zijn film, waarmee in 1995 het International Film Festival Rotterdam opende. Death and the Maiden is de filmbewerking van een toneelstuk van de Chileense schrijver Ariel Dorfman. Het is een psychologische thriller over een vrouw die onverwacht bezoek krijgt van de man die haar vijftien jaar daarvoor heeft gemarteld en verkracht terwijl hij naar Schuberts strijkkwartet Der Tod und das Mädchen luisterde. Hoofdrollen van Sigourney Weaver en Ben Kingsley. (Roman Polanski, 1994, VS/F/GB), België 1, 23.15-0.55u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg