Facebookstatus als alibi in VS

Dankzij een update op zijn Facebookpagina wordt een 19-jarige inwoner van New York niet langer verdacht van inbraak. Dat meldt The New York Times. Rodney Bradford werd in oktober gearresteerd op verdenking van inbraak in het wooncomplex in Brooklyn waar hij woonde. Bradfords advocaat wees de openbare aanklager op de Facebookpagina. Op het tijdstip van de inbraak had Bradford daar het berichtje „Waar zijn mijn pannekoeken” achtergelaten. Facebook trok op bevel van de aanklager na vanaf welke computer Bradford het berichtje had gepost. Dat bleek vanuit zijn vaders huis in Manhattan te zijn. Daarop werd de aanklacht ingetrokken. Voor zover bekend is dit de eerste keer dat een Facebookupdate als juridische alibi geldt. (NRC)

Meer over Rodney Bradford op Facebook via nrcnext.nl