Edgar Fernhout modernist

Edgar Fernhout modernist Arnhem Als zoon van Charley Toorop en kleinzoon van Jan Toorop werd de jonge Edgar Fernhout (1912-1974) al vroeg gestimuleerd om te gaan schilderen. In het begin werkte Fernhout realistisch en maakte hij fijn geschilderde landschappen, stillevens en portretten. De expositie Edgar Fernhout modernist in het Museum voor Moderne Kunst toont in honderd werken hoe Fernhout zijn realistische manier van schilderen geleidelijk loslaat. Maar ook in zijn geabstraheerde latere werk blijven bomen, duinen en zee inspireren. T/m 14 febr. Utrechtseweg 87. Di-vr 10-17u, za en zo 11-17u

Arnhem

Als zoon van Charley Toorop en kleinzoon van Jan Toorop werd de jonge Edgar Fernhout (1912-1974) al vroeg gestimuleerd om te gaan schilderen. In het begin werkte Fernhout realistisch en maakte hij fijn geschilderde landschappen, stillevens en portretten. De expositie Edgar Fernhout modernist in het Museum voor Moderne Kunst toont in honderd werken hoe Fernhout zijn realistische manier van schilderen geleidelijk loslaat. Maar ook in zijn geabstraheerde latere werk blijven bomen, duinen en zee inspireren. T/m 14 febr. Utrechtseweg 87. Di-vr 10-17u, za en zo 11-17u