Disneyland Parijs lijdt 63 mln verlies

Disneyland Parijs lijdt 63 mln verlies Marne-La-Vallée, 13 nov. Ook Disneyland Parijs voelt de economische crisis. Het amusementspark maakte vandaag bekend dat het het afgelopen boekjaar een verlies heeft geleden van 63 miljoen euro. Een jaar eerder boekte het park nog een winst van 1,7 miljoen euro. Het verlies komt met name doordat bezoekers minder besteden in de hotels en winkels op het terrein. Bezoekers uit Groot-Brittannië, Spanje en Nederland laten het afweten, aldus de directie van Disneyland Parijs, ondanks hoge kortingen. Er komen wel meer Fransen en Belgen naar het park van Mickey Mouse en Donald Duck maar zij blijven niet slapen en eten in een van de hotels van Disney. Foto Bloomberg The main entrance to Disneyland Park is seen at Disneyland Resort Paris, the amusement park run by Eurodisney in Marne-la-Vallee, near Paris, France, on Saturday, Oct. 18, 2008. Eurodisney releases its full-year earnings on Tuesday. Photographer: Jean-Claude Coutausse/Bloomberg News ballonnen BLOOMBERG NEWS