Correcties & aanvullingen

Theater Foto Prijs

Het artikel Van Velzen wint opnieuw fotoprijs (donderdag 12 november, pagina 9) meldt dat Leo van Velzen de Theater Affiche Prijs heeft gewonnen. Hij won de Theater Foto Prijs. Sybren Kuiper kreeg de Theater Affiche Prijs voor zijn posters voor ‘Julidans’.

Van Doesburg

In het artikel Ware aard Van Doesburg blijft raadsel (7 november, pagina 9) staat dat Van Doesburgs echte naam Emile Küpper was. Hij heette Christian Emil Marie Küpper. Ook vocht Van Doesburg niet in België; hij was in 1914 ingekwartierd bij de Belgische grens, onder meer in Tilburg.

Legermuseum

In het artikel Het schroot van een tijdperk (Boekenbijlage, pagina 10, 6 november) staat dat de bijbehorende fototentoonstelling te zien is in het GEM. De foto’s zijn echter t/m 30 maart te zien in het Legermuseum in Delft.