Begrafenis van Enke is live op de televisie

Het Duitse voetbal neemt zondag in de AWD-Arena van Hannover 96 afscheid van doelman Robert Enke, die zichzelf dinsdag van het leven beroofde. De kist van Enke krijgt een plaats op het gras van het stadion waar hij de afgelopen vijf jaar onder de lat stond. De herdenkingsdienst, die om 11.00 uur begint, wordt live uitgezonden door de televisiezender ARD, zo maakte Hannover 96 gisteren bekend.

De Duitse international worstelde met depressiviteit en faalangst. Enke wierp zich dinsdag in de buurt van Hannover voor een trein. In een afscheidsbrief betuigde hij spijt dat hij zijn depressiviteit, die hem tot zelfmoord aanzette, voor zijn familie en artsen verborgen had gehouden.

De gehele Duitse selectie woont de plechtigheid bij. Hannover 96 verwacht dat tienduizenden mensen naar het stadion komen om Enke de laatste eer te bewijzen. De accommodatie van de club biedt plaats aan maximaal 45.000 belangstellenden. Na de dienst wordt Enke in besloten kring op de begraafplaats van Neustadt ter aarde besteld. Op hetzelfde kerkhof ligt ook zijn dochtertje Lara, die drie jaar geleden op tweejarige leeftijd overleed door een aangeboren hartafwijking. (ANP)