7 redenen om uit te gaan

1 expositie

Julie Verhoeven

Eindhoven: MU. T/m 30 dec, opening vr 20.00u. www.mu.nl

Het werk van de Engelse mode-illustratrice Julie Verhoeven (1969) siert stoffen van Versace en accessoires van Mulberry. Het is ook beïnvloed door het surrealisme en Egon Schiele. Op de expositie Man enough to be a Woman in MU zijn vooral Verhoevens tekeningen te zien. Na de opening een afterparty (op geheime locatie) met de Londense ‘dicks on decks in drag’ Richard ‘Ponystep’ Mortimer en Richard ‘George and Dragon’ Battye.

2 feest

J.A.C.K.

Amsterdam: Comedy Theater. Za 23.00-05.00u. Entree: 12,50 euro. www.punkboy.nl/jack

Derde editie van het feest J.A.C.K., met veel ravers, fluor en beats. Muziek: house, disco, acid, techhouse, tribal house, classics, breakbeat.

3 kunstenaarsbands

Rotterdam. Vr (20.00-00.00u) in TENT. Za (20.30-03.00u) in WORM. www.tentrotterdam.nl; wormweb.nl

‘Het Weekend van de Kunstenaarsbands’ is de afsluiting van de tentoonstelling BLURRR, waarin TENT. het nieuwe multitasken in de kunst onderzoekt. Drie nieuw gevormde bands strijden om de titel van de beste nieuwe kunstenaarsband. Er zijn lezingen over kunstenaarsbands als Sonic Youth en optredens van nieuwe én bekende kunstenaarsbands als Oorbeek en Coolhaven.

4 clubavond

Earth X

Amsterdam: Paradiso. Za 23.00-05.00u. Entree: 19 euro incl. lidmaatschap. www.earth-link.nl

Earth 10 jaar-anniversary feest met o.a. James Lavelle, resident Per plus Nuno dos Santos & Patrice Baumel.

5 muziekfestival

Paris Appelle!

Den Haag: Paard van Troje. Vr 20.30u. Toegang: 17,50 euro. www.parisappelle.com

Een hele avond en nacht wordt het Paard van Troje gevuld met Franse acts: Sergent Garcia, La Caravane Passe, Berry, Marianne Dissard, Nosfell, Chinese Man, Minitel Rose, André Duracell & Three Cheers For Dirty. Wereldmuziek, avant-garde electronica en jazz, hiphop en dance.

6 manifestatie

Live Demo

Rotterdam: Yourspace. Vr: 19.00 -02.00u. Prijs: 5 euro (geen vvk) www.ucprotterdam.nl

Gevestigde ontwerpers (o.a. Jeroen van Tuyl) en opkomende kunstenaars en vormgevers tonen hun werk aan elkaar en aan het publiek. De avond bestaat uit een talkshow, expo en ‘portfoliomoment’ en wordt afgesloten met een feest waar muziek, beeld en performance samenkomen.

7 muziekfestival

Langweiligkeit 10

Den Haag: BINK36. Vr & za 21.00-05.00u. Toegang: gratis. www.langweiligkeitfestival.com

Undergroundfestival met performances van 200 lokale en internationale acts in een vrolijke droomwereld van piepschuim robots en interactieve kliederkunst. Op een van de vijf podia vindt de finale van The Next Stage plaats: een tiental nog (net) niet doorgebroken bands uit de hele Benelux laten het beste van zichzelf zien. Verder is er het Langweiligkeit Bluesfestival, met optredens van bluesbands in verschillende cafés.