Tyson weer even in cel

Oud-bokser Mike Tyson (43) heeft gisteren enige tijd in een politiecel op het vliegveld van Los Angeles moeten doorbrengen. De Amerikaanse oud-wereldkampioen in het zwaargewicht had een klap uitgedeeld aan een opdringerige fotograaf.

De paparazzo moest zich met een snee in het voorhoofd laten behandelen in het ziekenhuis. Tyson, die met zijn echtgenote en baby op reis was, werd dezelfde dag vrijgelaten.

De politie maakte bekend dat zowel de fotograaf als de oud-bokser aangifte willen doen. De paparazzo verklaarde dat hij zomaar een klap kreeg. Een woordvoerster van Tyson stelde dat de fotograaf het echtpaar had aangevallen en dat de oud-bokser handelde uit zelfverdediging.

Tyson werd in 1986 als 20-jarige de jongste wereldkampioen in het zwaargewicht, maar raakte daarna voortdurend in de problemen. Hij heeft in de gevangenis gezeten voor geweldpleging, verkrachting, cocaïnegebruik en rijden onder invloed. Dit jaar werd hij getroffen door persoonlijk leed. Zijn vierjarige dochter overleed bij een ongeval met een speeltoestel. (AP)