Stevens krijgt 2 ton minder van PSV

EINDHOVEN. Trainer Huub Stevens heeft zijn arbitragezaak tegen zijn voormalige club PSV gedeeltelijk verloren. De huidige coach van Red Bull Salzburg had van PSV nog 4 ton aan afkoopsom van zijn ontbonden contract te goed. De arbitragecommissie van de KNVB heeft bepaald dat PSV aan Stevens nog maar de helft van dat bedrag hoeft te betalen. Beide partijen kwamen een ontslagvergoeding van 800.000 euro overeen. Onderdeel van het akkoord was dat beide partijen zich niet negatief over elkaar zouden uitlaten. Volgens PSV heeft Stevens zich in interviews aan De Telegraaf en Voetbal International niet aan die afspraak gehouden. De arbitragecommissie vond de uitlatingen inderdaad negatief te noemen. Op grond daarvan waren er voldoende redenen de ontslagvergoeding terug te brengen tot 6 ton.