Regen, zacht

Het is de komende dagen sterk wisselvallig herfstweer met iedere dag buien of perioden met regen en soms een stevige wind. Koud is het echter niet met ’s nachts minima rond 9 graden en overdag temperaturen tussen 11 en 16 graden.

Nadat de regen vandaag naar het noordoosten wegtrok, klaarde het op diverse plaatsen op. Vanavond neemt de bewolking echter snel toe en komende nacht gaat het opnieuw regenen. Het wordt daardoor niet koud, met minima van 6 graden in Groningen tot 11 graden in de kustregio’s.

Morgenochtend trekt de regen snel naar het oosten weg en klaart het eventjes op. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking echter weer snel toe en valt er opnieuw regen. De zuidelijke wind is matig tot vrij krachtig, 4 tot 5, maar bij zee af en toe kracht 6. Het wordt een stuk zachter met 12 graden op de Wadden tot lokaal 16 graden in de zuidelijke provincies.

Ook in het weekeinde blijft het een komen en gaan van storingen. Tussen de buien door schijnt ook af en toe de zon. Het blijft stevig waaien, vooral aan zee soms krachtig tot hard. Door de aanvoer van zachte lucht uit het zuiden blijven de temperaturen hoog.

Begin volgende week houdt het wisselvallige weer aan, maar wordt het wel minder zacht. Maar minima van 8 graden en een graad of 11 overdag zijn nog ruim boven de norm van 3 ’s nachts en 9 graden overdag.