PVV blijft als enige partij zitten bij ovatie voor Havel

Rotterdam, 12 nov. - De PVV-fractie van het Europees Parlement is gisteren als enige blijven zitten bij een staande ovatie voor de toespraak van Václav Havel, de voormalige Tsjechische president en leider van de Fluwelen Revolutie in 1989. Andere Nederlandse Europarlementariërs spraken er schande van. ”Ik kan mijn ogen niet geloven: staande ovatie voor Havels betoog voor de vrijheid, maar de PVV blijft als ENIGE zitten”, schreef Sophie in `t Veld (D66) op twitter. PVV-Europarlementariër Barry Madlener zegt dat het ”een grove leugen” is dat zijn partij geen respect heeft voor Havel: ”Toen hij binnenkwam, heeft hij ook een ovatie gekregen. Daar deden wij wel gewoon aan mee.” In zijn toespraak benoemde Havel onder andere de islam als één van de fundamenten onder Europa. Madlener: ”Met applaus toon je je instemming voor wat hij zegt, en dus besloten wij daar niet aan mee te doen.”