Op nrcnext.nl

Het nieuwsdieet

Nieuw op het blog: het nieuwsdieet. Elke woensdag vraagt het blog naar de nieuwswensen van nieuwsconsumenten. In de eerste aflevering komt Lennard van Rijswijk, 19, verkoper bij BelCompany, aan het woord. Zijn dagelijkse nieuwsdieet: nu.nl, ad.nl en nos.nl. Hij koopt de krant voornamelijk voor de columns.

Het virus Jerkin’

Hiphop domineert niet alleen de hitlijsten in de VS, maar blijft ook broeien in de underground. Sinds een jaar wint een nieuwe variant snel aan populariteit: jerkin’. Het is eigenlijk een dans, die zijn oorsprong vindt in de straten van Los Angeles. De dans is opgepikt door twee jonge rappers, de 17-jarige Legacy en Ben J. Onder de naam New Boyz hebben ze de stijl onder de aandacht van de mainstream media gebracht met hun hit You’re A Jerk. Bekijk de clip op nrcnext.nl