Nina Brink begint weer een rechtszaak tegen journalist Smit

Rotterdam. World Online-oprichter Nina Brink, die nu Nina Storms-Vleeschdraager heet, is een nieuwe zaak begonnen tegen journalist Eric Smit, voormalige verslaggever van het zakenblad Quote en dagblad De Pers. Brink klaagde al eerder over de artikelen van Smit, die haar ”al jarenlang stalkt”, aldus Brink. De ex-directeur van internetaanbieder World Online verwijt Smit dat hij haar in een artikel op de website 925people.nl, van ex-Quote-hoofdredacteur Jort Kelder, ten onrechte beschuldigt van handel met voorkennis tijdens de beursgang van World Online. In 2005 klaagde Nina Brink Smit al aan wegens een artikel in Quote waarin hij uitspraken doet over haar intieme privéleven. Deze zaak loopt nog steeds: Quote schikte en rectificeerde, maar zonder medeweten van Smit. Op de achtergrond speelt het feit dat Eric Smit werkt aan een (ongeautoriseerde) biografie van Brink. Volgens Brinks woordvoerder Kay van de Linde: ”Nina Brink zal er alles aan doen om te voorkomen dat Smit feitelijke onjuistheden en leugens over haar blijft verkondigen.”