Nieuwe Maasvlakte verbonden met kust

Nieuwe Maasvlakte verbonden met kust Rotterdam, 12 nov. Nederland is enkele vierkante kilometers grond rijker. Voor de kust van Rotterdam is een banaanvormig stuk land opgespoten ten behoeve van de Tweede Maasvlakte. De ruim vier kilometer lange dijk is de afgelopen dagen vastgemaakt aan de oude kustlijn. De uitbreiding van de Rotterdamse haven beslaat 2.000 hectare. In 2013 moeten de eerste schepen er afmeren. Foto HH/Rob Cloosterman Nederland, Netherlands, Holland, Rotterdam, 11 november 2009. Nederland heeft een nieuwe kustlijn. De kaart van ons land is niet meer actueel. Dat zei Ronald Paul, directeur van de Projectorganisatie Maasvlakte 2. Inmiddels steekt de nieuwe kustlijn over een lengte van ongeveer 4 km boven de Noordzee uit. Waar eens 20 meter water stond, steekt het nieuwe land op sommige plaatsen al 6 meter boven NAP. Het project verloopt volgens Peter Klip, directeur van PUMA (de aannemerscombinatie die Maasvlakte 2 aanlegt), volledig volgens planning. In het gebied zijn continu een stuk of zeven sleephopperzuigers aan het werk. The map of Holland is no longer actual. The new coast line, as a result of the construction of Maasvlakte 2, is around 4 kilometers long. On average 7 dredgers are working in shifts. Foto: Rob Cloosterman / Hollandse Hoogte Rob Cloosterman / HH/Hollandse>