ING maakt een half miljard euro winst

Amsterdam. Bank en verzekeraar ING heeft in het derde kwartaal de winst fors zien stijgen. In totaal bedroeg de winst na belasting 499 miljoen euro. Een jaar geleden boekte het concern nog een verlies van 478 miljoen. ING maakte toen ook bekend het bedrijf onder druk van Brussel op te splitsen in een bank en een verzekeraar, die te koop wordt gezet. ING moet tevens een deel van de bankactiviteiten splitsen en zelfstandig naar de markt brengen. ING kondigde aan de helft van de staatssteun van 10 miljard snel terug te betalen via een claimemissie van 7,5 miljard. Bestuursvoorzitter Jan Hommen voegde daar gisteren aan toe ook de resterende 5 miljard snel te willen aflossen met de opbrengst van de te verkopen verzekeringsactiviteiten in de komende vier jaar.