Film van de dag

scene uit de film Le tango des Rashevski (2003) FOTO: Cinemien (Sam Garbarski, 2003, B/L/F) De Rashevski's worden geconfronteerd met vragen over hun identiteit Cinemien

Le tango des Rashevski. Oma Rashevski is dood. En haar familie is vooral verbijsterd over het feit dat zij opeens een Joodse begrafenis wil hebben. Dat hadden ze van haar niet verwacht. Sinds de Shoah wilde ze immers niets meer met haar geloof te maken hebben? De nabestaanden zijn zelfs bijna vergeten dat ze Joods zijn. In de film van oud-journalist Sam Garbarski worden keurig allerlei verschillende invalshoeken over het omgaan met tradities bijeengebracht in een mild humoristisch leerdicht over wat het betekent om Jood te zijn. Met Nederlandse ondertiteling. (Sam Garbarski, 2003, B/L/F), TV5, 21.00-22.40u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg