5 redenen om tv te kijken

PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION

1 consumenten

Keuringsdienst van waarde

Ned. 3, 20.25-20.55u.

Vandaag wordt boerenkool met worst onder de loep gelegd. Voor een stamppot van boerenkool heb je nodig: een boer, een stamper en een rookworst. Maar een stamppotje boerenkool dat we in de supermarkt kant en klaar kunnen kopen, blijkt niet gemaakt door boeren met een stamper en rookworst, maar van duizend dingen die we in geen enkel keukenkastje in geen enkel huishouden kunnen vinden.

2 Romkom

The Lake House

Net 5, 20.30-22.30u.

In een romantisch sprookje overwinnen Keanu Reeves (Alex) en Sandra Bullock (Kate) (die eerder in Speed voor elkaar vielen) de wetten van tijd en ruimte en worden verliefd, hoewel het voor de een pas 2004 is en voor de ander al 2006. Remake van de Zuid-Koreaanse film Siworae (2000). (Alejandro Agresti, 2006)

3 Documentaire

India voor beginners

Canvas, 20.40-21.30u.

Reisreportageserie waarin gerenommeerde Belgen de toestand van hun eigen vakgebied onderzoeken in het nieuwe India van de 21ste eeuw. Modeontwerper Annemie Verbeke peilt het modegevoel in Delhi.

4 documentaire

Holland Doc: 24H Berlin

Ned. 2, 22.50-00.27u.

Een dag in het leven van de stad Berlijn, twintig jaar na de val van de Muur. Diverse camerateams filmden op 5 september 2008, van 6 uur ’s ochtends tot 6 uur de volgende dag, op verschillende plekken de Berlijners in hun stad. Naast professionele crews kon iedereen die dat wilde op die dag materiaal opnemen voor deze film.

5 making of

The time traveler’s wife: The making of

Net 5, 00.25-00.35u.

Een kijkje achter de schermen bij deze nieuwe film en interviews met onder anderen hoofdrolspelers Rachel McAdams en Eric Bana. De film gaat over een man die door de tijd reist en zijn droomvrouw ontmoet.

Zie ook de filmrecensie op pagina 25.