Warmer

Een significante weersverbetering zit er de komende dagen niet in. Het wordt zelfs wisselvalliger en het gaat harder waaien. Wel wordt het warmer, in het weekend 13 tot 15 graden. Vandaag hebben we opnieuw veel wolken gezien. Het regende van tijd tot tijd, voornamelijk in de noordelijke provincies. Vanavond wordt het vrijwel overal droog en klaart het op steeds meer plaatsen op. Tijdens opklaringen koelt het vannacht flink af naar temperaturen dicht bij het vriespunt. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe en gaat het vanuit het zuidwesten regenen. In de ochtend trekt de regen naar het noorden van het land, waar opnieuw een regenachtige dag volgt. Elders kunnen ook nog een paar buien vallen. Langs de westkust breekt morgenmiddag soms de zon even door. Het wordt 8 graden in Drenthe tot lokaal 13 graden in Zeeland en Zuid-Holland. Er waait daarbij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. De wind trekt richting het weekeinde verder aan. Het is een komen en gaan van depressies die op de Oceaan via de Britse eilanden richting Scandinavië trekken. Diverse storingen doen daarbij Nederland aan. Dit gaat gepaard met veel wolken, perioden met regen en een flink aantal buien. Zondag springt er nog het beste uit met slechts een enkele bui en ruimte voor de zon. Zowel ’s nachts als overdag is het zeker niet koud.