SNS Reaal boekt na jaar weer winst

Amsterdam. SNS Reaal heeft in het afgelopen kwartaal een nettowinst geboekt van 26 miljoen euro. Het is de eerste keer in ruim een jaar dat het bedrijf een positief resultaat heeft behaald. De bank en verzekeraar uit Utrecht heeft veel last gehad van de gevolgen van de financiële crisis. Het concern moest een jaar geleden aankloppen bij de overheid en zijn eigen aandeelhouder, Stichting Beheer SNS Reaal, voor een kapitaalinjectie van in totaal 1,25 miljard euro. SNS zal eind november 250 miljoen van deze injectie terugbetalen. De winst over de maanden juni, juli en september kwam vooral uit de verzekeringstak. ”De solvabiliteit en winstgevendheid bij Reaal Verzekeringen en Zwitserleven herstelde zich in het derde kwartaal”, zei topman Ronald Latenstein in een verklaring. SNS gaf geen precieze cijfers voor de verzekeringsactiviteiten, noch voor de resultaten van de banktak.