Slachtoffers Fort Hood herdacht

Slachtoffers Fort Hood herdacht Fort Hood, 11 nov. De ouders van een negentienjarige militair die donderdag omkwam op de Texaanse legerbasis Fort Hood tijdens de herdenkingsdienst voor de slachtoffers gisteren. President Barack Obama zei in een toespraak over de dader, de 39-jarige majoor Nidal Malik Hasan: „We weten dat de moordenaar zal worden berecht – in deze wereld en de volgende”. Over het motief van de schutter is nog niets bekend. Wel heeft de FBI bevestigd onderzoek te hebben gedaan naar de majoor, die volgens de dienst contact had met een radicale islamitische geestelijke in Jemen. Hasan herstelt van de schotwonden die hij opliep toen de politie een einde maakte aan zijn schietpartij. Foto Reuters Teena Nemelka (L) hugs a picture of her son Pfc. Aaron Nemelka, 19, of West Jordan, Utah, and touches his boots as her husband Michael Nemelka comforts her during a memorial honoring the 13 victims of a mass shooting at Fort Hood at the U.S. Army's III Corps headquarters at Fort Hood, Texas November 10, 2009. REUTERS/Rodolfo Gonzalez/Pool (UNITED STATES CRIME LAW MILITARY OBITUARY) Aanslag, schietpartij door Malik Nidal Hasan REUTERS