Shirtsponsoring in de eredivisie: 43 miljoen

HILVERSUM. De achttien clubs in de eredivisie ontvangen dit jaar gezamenlijk een recordbedrag van 43 miljoen euro aan shirtsponsoring. Dat blijkt uit cijfers die het sportmarketingbureau Sport+Markt gisteren presenteerde. De Nederlandse voetbalcompetitie neemt daarmee de vijfde plaats in Europa in, nog voor de clubs uit de Franse Ligue 1, die met elkaar 37,8 miljoen euro opstrijken. Vorig jaar ontvingen de eredivisieploegen 42 miljoen euro. Duitsland voert de ranglijst aan met 108,6 miljoen euro aan shirtsponsoring. Bijna eenvijfde daarvan komt voor rekening van Bayern München. T-Mobile betaalt de club van trainer Louis van Gaal 20 miljoen euro om op de shirts te mogen staan. De Engelse clubs verdienen 83,5 miljoen euro. Italië (74 miljoen) en Spanje (48,6) blijven Nederland ook nog voor.