Overige films

The Holiday (Nancy Meyers, 2006, VS). Vrouwen-feelgood uit Hollywood. Twee weergaloze vrouwen die desondanks ongelukkig in de liefde zijn, ruilen van huis voor de Kerst. De rijke Amanda (Cameron Diaz) reist van haar droomhuis in zonnig LA naar het droomhuisje van eenvoudige Iris (Kate Winslet) in besneeuwd Surrey. En natuurlijk vinden ze er ieder een heerlijke man.RTL5, 20.30-23.05u.

Volver (Pedro Almodóvar, 2006, Spanje). De grootste troef zijn de actrices, die in Cannes dan ook collectief de prijs kregen voor beste actrice. Penélope Cruz (of ze nu tomaten snijdt of een lijk vervoert, haar schoonheid voert de boventoon) is de hoofdpersoon. Haar man wordt vermoord en haar moeder (Carmen Maura), wier graf ze verzorgt, keert terug naar de levenden. Of moeder dat als geest doet blijft lang in het ongewisse. Mix van tragedie en humor, maar de toon is vooral gezellig. Canvas, 21.15-23.15u.

Midway (Jack Smight, 1976, VS). Luidruchtige, met sterren overbevolkte oorlogsfilm maakt gebruik van authentieke journaalbeelden bij de enscenering van de zeeslagen tussen Amerikanen en Japanners voor de kust van de Midway-eilanden anno 1942. Met Charlton Heston, Henry Fonda, James Coburn, Glenn Ford, Robert Mitchum. RTL7, 22.45-1.20u.