Ook zonder jas was hij niet te herkennen

Met zijn hoofd in een jas werd Tatsuya Ichihashi (30) gisteren afgevoerd in het station van Tokio. Hij wordt verdacht van de moord op een 22-jarige Britse lerares Engels die in 2007 werd gevonden in een met zand gevulde badkuip op een balkon in Chiba, een voorstad van van Tokio.

Ichihashi zou een leerling van haar zijn geweest op een privéschool. Tweeënhalf jaar was hij op de vlucht voor justitie voor hij gisteren op een veerbotenterminal in Osaka werd ingerekend en naar Tokio werd gebracht.

De verdachte zou verschillende cosmetische ingrepen hebben ondergaan tijdens zijn zwerftochten door het land. De politie loofde onlangs 10 miljoen yen (ongeveer 74.340 euro) uit voor de gouden tip.

De vaders van zowel het slachtoffers als de verdachte zeiden gisteren dat ze „opgelucht” waren dat Ichihashi is gepakt.

Bekijk foto’s van voor en na Ichihashis plastische chirurgie via nrcnext.nl/links