Nina Brink weer in rechtszaak

World Online-oprichter Nina Brink, die nu Nina Storms-Vleeschdraager heet, is een nieuwe zaak begonnen tegen journalist Eric Smit, voormalige verslaggever van het zakenblad Quote en dagblad De Pers. Brink klaagde al eerder over de artikelen van Smit, die haar „al jarenlang stalkt”, aldus Brink.

De ex-directeur van internetaanbieder World Online verwijt Smit dat hij haar in een artikel op de website 925people.nl, van ex-Quote-hoofdredacteur Jort Kelder, ten onrechte beschuldigt van handel met voorkennis tijdens de beursgang van World Online.

In 2005 klaagde Nina Brink Smit al aan vanwege een artikel in Quote waarin hij uitspraken doet over haar intieme privéleven. Deze zaak loopt nog steeds: Quote schikte en rectificeerde, maar zonder medeweten van Smit.

Op de achtergrond speelt het feit dat Eric Smit werkt aan een (ongeautoriseerde) biografie van Brink. Volgens Brinks woordvoerder Kay van de Linde blijft het niet bij deze twee rechtszaken. „Zie het als preventieve rectificaties. Nina Brink zal er alles aan doen om te voorkomen dat Smit feitelijke onjuistheden en leugens over haar blijft verkondigen.”

Smit zegt op zijn beurt dat hem het werk onmogelijk wordt gemaakt door de torenhoge claims die Nina Brink probeert op te leggen. „Uiteindelijk is het haar te doen om mij op de een of andere manier kapot te procederen.”

Een bemiddelingspoging van de oud-president van de Amsterdamse rechtbank Gisolf heeft bracht Brink en Smit niet nader tot elkaar.