Huntelaar wijst flirt van Ajax nu nog van de hand

Klaas-Jan Huntelaar speelt tot dusver zelden of nooit bij AC Milan. Bondscoach Van Marwijk geeft hem nog het voordeel van de twijfel.

Klaas-Jan Huntelaar wacht na een mislukt avontuur bij Real Madrid al vier duels op speelminuten bij AC Milan. De spits hoort dagelijks van trainer Leonardo dat hij geduld moet hebben, maar weet niet hoe geduldig bondscoach Bert van Marwijk is.

De oefenmeester van het Nederlands elftal geeft Huntelaar voorlopig het voordeel van de twijfel en heeft hem uitgenodigd voor de komende oefeninterlands met Italië en Paraguay. „Maar het is wel belangrijk dat hij snel aan het voetballen komt”, liet hij zich vrijdag ontvallen.

Huntelaar kent de mening van de bondscoach en zou niets liever willen dan wekelijks voetballen bij AC Milan. „Maar helaas kom ik even niet aan bod”, verklaarde hij gisteren na de training van Oranje. „Ik heb in het begin van het seizoen mijn kans gekregen. Het team speelde toen niet goed. Maar ik heb het toen ook zeker niet goed gedaan. Nu draait de ploeg wel, maar sta ik er naast.”

Zo kan het gebeuren dat de Serie A twaalf wedstrijden oud is en Huntelaar nog steeds op zijn eerste competitietreffer wacht. „Op de training gaat het best lekker. Dat zegt de trainer ook. Hij zegt dat ik geduld moet hebben. Daar moet ik me aan vasthouden.”

Diezelfde trainer kiest de laatste weken steeds voor aanvallers als Alexandre Pato, Marco Boriello, Ronaldinho en Filippo Inzaghi. AC Milan verzekerde zich vorige maand ook nog eens van de komst van Dominic Adiyiah, de topschutter van de nationale ploeg van Ghana voor spelers onder de 20 jaar. Daarmee groeit de kans dat Huntelaar in de winterstop opnieuw van club moet wisselen.

Trainer Martin Jol van Ajax wil de aanvaller dolgraag op huurbasis naar Amsterdam halen. „Maar ik wil daar voorlopig nog niet aan denken”', zegt Huntelaar. „Het is pas begin november en dus nog geen winterstop. Ik hoop nog steeds op speeltijd bij AC Milan. Ik wil nu nog niet op de zaken vooruit lopen. Maar het lijkt me duidelijk dat ik naar het WK wil.”

Huntelaar heeft bij AC Milan veel steun van Clarence Seedorf. „We spreken ook wel eens over zijn situatie bij Oranje. Ik kan alleen maar zeggen dat hij bij AC Milan nog steeds heel goed presteert. Hij is wel onomstreden.” (ANP)