FBI had majoor Hasan in vizier

De FBI heeft bevestigd dat het dit jaar onderzoek heeft gedaan naar majoor Nidal Malik Hasan, de veronderstelde dader van het bloedbad op Fort Hood waarbij donderdag 13 mensen werden gedood en 29 gewond. Hasan kwam in beeld bij de FBI nadat hij vorig jaar e-mailcontact had met een radicale imam in Jemen. Deze in de VS geboren moslimgeestelijke was, voordat hij zijn geboorteland in 2002 verliet, imam in een moskee in Virginia. Dit gebedshuis werd in die jaren door Hasan bezocht, evenals door drie van de kapers van ‘11 september’. De FBI zou het onderzoek naar Hasan gestaakt hebben, omdat de inhoud van de e-mailwisseling niet verdacht was: de correspondentie paste binnen een onderzoek dat de majoor deed naar posttraumatische stressstoornissen bij militairen. Volgens de federale recherche opereerde Hasan vorige week vermoedelijk alleen. Hasan, die door een agente werd neergeschoten, is weer bij bewustzijn. (AP)