Doelman Robert Enke van Duits nationaal voetbal overleden

Rotterdam. De Duitse doelman Robert Enke is gisteren overleden. De voorzitter van Hannover 96, Matin Kind, heeft dat nieuws bekend gemaakt. De doelman kwam om het leven bij een spoorwegovergang. Het was gisteravond niet duidelijk of het om zelfmoord of om een ongeluk ging. De international is 32 jaar oud geworden. Enke speelde acht interlands voor Duitsland. Dit jaar was de keeper de vaste keus van bondscoach Joachim Löw. Door een bacteriële infectie moest Enke de laatste interlands missen. De doelman debuteerde in het betaald voetbal bij Carl Zeiss Jena. Daarna vervolgde hij zijn loopbaan bij Borussia Mönchengladbach, Benfica, Barcelona, Fenerbahçe, Tenerife en Hannover. Enke speelde afgelopen zondag nog een competitieduel tegen HSV. Enke was getrouwd en had een dochter die in 2006 op tweejarige leeftijd stierf.