De cateraar

Ruud van den Bosch (42)Studie: Facility Management, Hogeschool Heerlen (1988-1992)Werk: eigenaar van ‘constant in beweging culinair’Woon-werk: veertig minuten met autoWerkt per week: zestig uurBrutomaandsalaris: 5.500 euro

Wat voor bedrijf runt u?

„Mijn bedrijf is onderdeel van Constant in Beweging, een groot bureau dat evenementen begeleidt. Wij verzorgen de catering. We hebben onze klanten vooral onder bedrijven, overheden en een kleine groep particulieren. Ik zorg dat we de juiste mensen leveren, de juiste projecten opzetten, met licht, geluid, artiesten, drank en eten, noem maar op. Ik stuur daarbij verschillende projectmanagers en partymanagers aan.”

Hoe ziet een werkdag eruit?

„Ik begin meestal rond half acht met anderhalf uur e-mails beantwoorden, omdat ik veel met managers en directie te maken heb, zijn die meestal rond dat tijdstip goed te bereiken. Ik hanteer de regel dat ik niet meer dan 25 mails per dag mag krijgen. Anders trek ik te veel naar me toe. Na de e-mails ben ik vaak onderweg naar klanten. Dat is soms puur netwerken, maar ook om nieuwe evenementen door te spreken. De drukte in het werk gaat met pieken en dalen.”

Vindt u zestig uur per week niet wat veel?

„Nee, ik doe dat altijd zo. Ik ben heel graag thuis. Ik ben echt een huisvader, maar zodra ik naar mijn werk ga gaat de knop om. Als scholier en student werkte ik al veel, vaak drie dagen per week. Altijd in de horeca. Op mijn veertiende stond ik in de spoelstraat van een restaurant, later achter de bar en als student kreeg ik meer leidinggevende taken. Na mijn studie heb ik bij veel grote bedrijven gewerkt en twee jaar geleden ben ik met mijn compagnon dit bedrijf begonnen.”

leendert van der valk

    • Leendert van der Valk