Carnavalsseizoen begint op Vrijthof

Carnavalsseizoen begint op Vrijthof Maastricht, 11 nov. Opening van het carnavalsseizoen op het Vrijthof in Maastricht. Om alcoholmisbruik, wildplassen, agressie en zwerfvuil tegen te gaan zijn er dit jaar hekken om het Vrijthof gezet. Ook zijn er zo’n 75 bewakers aanwezig en mogen bezoekers geen eigen drank meenemen. De organisatie van de ‘elfde van de elfde’ wil voorkomen dat het feest uit de hand loopt, zoals vorig jaar toen groepen dronken jongeren zich misdroegen. De organisatie verwacht tussen de 25.000 en 30.000 feestvierders. Op elf november wordt jaarlijks in het zuiden van Nederland het carnavalsseizoen geopend. Op die dag worden Raad van Elf en Prins Carnaval gekozen. Het carnavalsfeest wordt gehouden vanaf het weekend van 14 februari en eindigt op Aswoensdag, 17 februari, het begin van de vastentijd. Foto Roger Cremers Nederland, Maastricht, 11-11-2009 Mensen in de rij om een kaartje voor het toilet te kopen. Opening van het carnavalsseizoen op het Vrijthof in Maastricht. Bezoekers van de 11devande11de in Maastricht mogen dit jaar geen eigen drank mee het terrein op nemen. De organisatie controleert iedere bezoeker hierop. Het Vrijthof in Maastricht is afgezet met hekken en dronken carnavalisten wordt de toegang geweigerd. Hiervoor zijn er de hele dag zo'n 75 beveiligers in de weer.Met al die maatregelen wil de organisatie van de 11devande11de voorkomen dat het feest uit de hand loopt. Dat gebeurde vorig jaar toen groepen dronken jongeren zich misdroegen. Buiten het terrein houdt de politie de zaak extra in de gaten. De organisatie verwacht tussen de 25- en 35.000 feestvierders in Maastricht.De organisatie heeft overigens geen speciale maatregelen genomen in verband met de Mexicaanse griep. PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS Cremers, Roger