Rechtszaken in VS om crash Air France

Rotterdam. Nabestaanden van slachtoffers van de crash van Air France vlucht AF 447 in juni hebben in de Verenigde Staten rechtszaken aangespannen tegen Airbus en bedrijven die vliegtuiginstrumenten leveren. Volgens persbureau AFP staan op de lijst van aangeklaagden behalve Airbus ook General Electric, Motorola en Intel. Volgens de nabestaanden beschikte het vliegtuig over niet goed functionerende apparaten. Een daarvan, de zogenaamde pitotbuis voor het meten van de luchtsnelheid, is inmiddels op alle vliegtuigen van Air France en zustermaatschappij KLM vervangen. De Airbus A330-200 van Air France stortte op 1 juni in de Atlantische Oceaan, ten noorden van Brazilië, tijdens een vlucht naar Parijs. Alle 228 inzittenden kwamen om het leven. De oorzaak is nog steeds een mysterie; de zwarte dozen met vluchtgegevens liggen op grote diepte en zijn nooit gevonden.