prijsvraag TEDxAmsterdam

Maandag a.s. is de laatste dag voor de prijsvraag van TEDx-Amsterdam, NRC Handelsblad en nrc.next. Op 20 november vindt in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam de conferentie TEDxAmsterdam plaats, een evenement onder licentie van TED (Technology, Entertainment en Design).

TED is een non-profitorganisatie die is gericht op het verspreiden van ideeën die de moeite waard zijn, met twee belangrijke jaarlijkse conferenties: in de Amerikaanse plaats Long Beach en in het Britse Oxford. De ideeën worden gepresenteerd in de vorm van TED-talks, visueel aantrekkelijke presentaties van óf drie óf achttien minuten. Ze kunnen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen: van de toekomst van landen, insecten als oplossing voor het voedselprobleem tot en met de magie van stripboeken.

Zelf een briljant nieuw idee? Maak een presentatie in de vorm van een filmpje van maximaal drie minuten. Plaats het filmpje vóór 16 november op YouTube, met de tag: #TEDxAms. Uit de tien meest bekeken filmpjes kiest een jury van NRC Handelsblad en nrc.next de drie beste. De winnaars mogen zelf tussen bekende wetenschappers, denkers en entertainers een TEDtalk geven op de conferentie TEDxAmsterdam.

Bekijk voorbeelden van TED-talks op ted.com.