Overige films

Independence Day (Roland Emmerich, 1996, VS). Grootscheepse rampenfilm. Vijandig buitenaards leven brandt Washington, New York en Los Angeles plat en belaagt de rest van de wereld. Gelukkig zijn daar computergeleerde Jeff Goldblum, gevechtspiloot Will Smith en president Bill Pullman.RTL5, 20.30-23.20u.

Flodder in Amerika! (Dick Maas, 1992, NL). Duur vervolg op megahit uit 1986 biedt dubbele portie van hetzelfde, al is Maas wat zuiniger met zwarte humor. Scenario berust op stokoude kluchtconventies: identiteitsverwisselingen, zich compromitterende hoogwaardigheidsbekleders, frontaal bloot en functioneel braken. Met Nelly Frijda en Tatjana Simic. RTL7, 20.30-22.50u.

The Pelican Brief (Alan J. Pakula, 1993, VS). Beetje warrige verfilming van bestseller Grisham. Studente Julia Roberts heeft complottheorie ontwikkeld en wordt belaagd door alom aanwezige sluipmoordenaars. Journalist Denzel Washington schiet te hulp. Veronica, 22.50-1.35u.

Mystery Men (Kinka Usher, 1999, VS). Op stripverhaal gebaseerde parodie waarin doodgewone underdogs uit de arbeidersklasse optreden als superhelden. Met overdadige speciale effecten. RTL7, 22.50-1.05u.