op nrcnext.nl

Moet Neelie Kroes blijven?

De grootste bedrijven dwingt zíj op hun knieën en Britse banken zijn bang voor wat haar stilettohakken bewerkstelligen, schrijft de Wall Street Journal. Haar bijnamen in Brussel: ‘Nickel Neelie’ en ‘Steelie Neelie’. Eurocommissaris Neelie Kroes (VVD) was de afgelopen vijf jaar verantwoordelijk voor de post mededinging in de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU. Maar nu loopt haar termijn af en moet er een nieuwe kandidaat komen. Althans, als het aan politiek Den Haag ligt. Zelf wil ze wel aanblijven. Is dit een gemiste kans voor een sterke Nederlandse kracht in Brussel?

Muziek in Burkina Faso

Ze is terug, voor de laatste keer. Journalist Femke van Zeijl blogt vanaf nu weer een maand lang vanuit Afrika, waar ze een boek schrijft over verstedelijking. Het onderwerp voor de laatste etappe is de rol van cultuur in het dagelijks leven in Burkina Faso. Het zal dus veel over muziek en dans gaan en daarom heeft Femke ook een videocamera meegenomen. Bij aankomst werd ze direct toegezongen en dat heeft ze op video vastgelegd.