Olympisch Stadion wordt weer groter bij WK in Nederland

EINDHOVEN. Het Olympisch Stadion in Amsterdam krijgt een tweede ring als Nederland en België het wereldkampioenschap voetbal van 2018 of 2022 mogen organiseren. Dat bleek gisteren tijdens de presentatie van de twaalf kandidaatsteden voor de mondiale eindronde in het Evoluon van Eindhoven. De wereldvoetbalbond FIFA neemt volgend jaar december een besluit over de organisatie. Nederland levert mogelijk vijf speelsteden en zeven stadions. De bedoeling is dat er in Amsterdam in de Arena en het Olympisch Stadion wordt gespeeld. Rotterdam wil naast de Kuip een nieuw onderkomen voor 80.000 toeschouwers bouwen. Eindhoven, Heerenveen en Enschede zijn de andere kandidaatsteden van Nederland. België presenteerde de speelsteden Brussel, Antwerpen, Genk, Gent, Brugge, Charleroi en Luik.