Nieuwe versie 'Do They Know It's Christmas'

Yaël Vinckx

Er komt een nieuwe versie van de kersthit Do They Know It’s Christmas? van Band Aid – zonder Bob Geldof maar met leden van Vampire Weekend en TV on the Radio. Zanger Damian Abraham van de Canadese punkband Fucked Up heeft het initiatief genomen tot een nieuwe versie van de evergreen uit 1984. Damian gebruikt daarvoor het prijzengeld, 20.000 dollar, van de Polaris Music Price, dat Fucked Up onlangs kreeg voor het beste Canadese album, hun The Chemistry of Common Life.

Abraham krijgt ook hulp van Broken Social Scene en Yo La Tengo. Ook zou hij de zangeressen Feist en M.I.A en Pulp-voorman Jarvis Cocker om medewerking hebben gevraagd.

In 1984 bracht Band Aid, onder leiding van Bob Geldof, Do They Know It’s Christmas uit. Tientallen muzikanten, onder wie Bono, Boy George, George Michael en Duran Duran zongen mee. De opbrengst ging naar de bestrijding van honger in Ethiopië.

De opbrengst van de nieuwe versie gaat naar „diverse organisaties”, zoals Missing Justice, dat zich bezighoudt met vermiste en vermoorde inheemse vrouwen in Canada.

    • Yaël Vinckx