Lichte regen

Het was vandaag opnieuw grotendeels bewolkt en grijs herfstweer. Daar komt morgen nauwelijks verandering in. Vanaf donderdag gaat het harder waaien en er vallen geregeld buien. In het oosten van Europa is het momenteel al wisselvallig, in Griekenland en het westen van Turkije valt veel regen. In Italië, Corsica en Sardinië is het zonovergoten maar niet echt warm met 13 tot 17 graden. Warmer is het in grote delen van Spanje en Portugal met veel zon, alleen in het noorden is het frisser en regent het. Winters is het al enige tijd in Scandinavië, met zon in Noorwegen en sneeuw in Finland. Het blijft er overdag vaak vriezen.

In eigen land overheerst de bewolking. Komende nacht daalt de temperatuur landinwaarts tot rond 5 graden, met een wind van zee wordt het in de kustregio's iets minder fris.

Morgen lijkt het weer veel op dat van vandaag, vrij veel wolken met soms wat lichte regen. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. De temperatuur komt ’s middags rond 10 graden uit. ’s Avonds klaart het breed op waarna een frisse nacht volgt met minima net boven nul. Vanuit het zuidwesten volgt regen.

Donderdagochtend verloopt regenachtig maar ’s middags klaart het vanuit het zuiden weer op. De zuidelijke wind trekt verder aan waarna een paar wisselvallige en onstuimige dagen volgen.