kort

Olympisch Stadion wordt weer groter bij WK in Nederland

EINDHOVEN. Het Olympisch Stadion in Amsterdam krijgt een tweede ring als Nederland en België het wereldkampioenschap voetbal van 2018 of 2022 mogen organiseren. Dat bleek gisteren tijdens de presentatie van de twaalf kandidaatsteden voor de mondiale eindronde in het Evoluon van Eindhoven. De wereldvoetbalbond FIFA neemt volgend jaar december een besluit over de organisatie. Nederland levert mogelijk vijf speelsteden en zeven stadions. De bedoeling is dat er in Amsterdam in de Arena en het Olympisch Stadion wordt gespeeld. Rotterdam wil naast de Kuip een nieuw onderkomen voor 80.000 toeschouwers bouwen. Eindhoven, Heerenveen en Enschede zijn de andere kandidaatsteden van Nederland. België presenteerde de speelsteden Brussel, Antwerpen, Genk, Gent, Brugge, Charleroi en Luik. (ANP)

Felle kritiek coach Rovers op boksbond

NIEUWEGEIN. De Nederlandse boksbond NBB gaat proberen om weer in gesprek te komen met de opstandige coach Ron Rovers. De voormalige bondscoach en voorzitter van de Nederlandse boksbond reageerde op de pittige kritiek die Rovers na de Nederlandse kampioenschappen in Rotterdam uitte. Volgens de Brabantse coach, al ruim 25 jaar nationaal en internationaal actief, deugt er momenteel niets van het bondsbeleid. Rovers sprak onder meer van vriendjespolitiek, van kliekvorming rond kopman Hüsnü Kocabas en van onjuist gebruik van het toch al karige topsportbudget. (ANP)

Immers akkoord met straf van twee duels

ZEIST. Voetballer Lex Immers van ADO Den Haag is voor twee duels geschorst waarvan één duel voorwaardelijk. Hij ging akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB. De 23-jarige middenvelder kreeg zondag in de thuiswedstrijd tegen PSV (1-5) de rode kaart wegens ernstig gemeen spel. De aanklager stelt tevens een vooronderzoek in naar de uitlatingen die Immers bij het verlaten van het veld deed. Daarbij zou hij scheidsrechter Roelof Luinge grof hebben beledigd. Ricky van den Bergh, die als invaller bij ADO Den Haag in hetzelfde duel eveneens uit het veld werd gestuurd, is voor drie wedstrijden geschorst. Hij ging ook akkoord met het schikkingsvoorstel. Van den Bergh is voorlopig niet welkom bij ADO. Trainer Raymond Atteveld heeft de middenvelder gisteren naar huis gestuurd. Dat deed de coach nadat een gesprek met Van den Bergh over zijn rode kaart zondag in de thuiswedstrijd tegen PSV (1-5) nogal uit de hand was gelopen. (ANP)

Mendes da Silva meldt zich af voor Oranje

ALKMAAR. David Mendes da Silva (AZ) heeft zich afgemeld voor de oefeninterlands van het Nederlands voetbalelftal tegen Italië (zaterdag) en Paraguay (18 november). De middenvelder, die was opgeroepen voor Demy de Zeeuw die aan zijn amandelen wordt geopereerd, liep zondag in de competitiewedstrijd tegen Feyenoord (1-1) een hamstringblessure op en kan niet in actie komen. (ANP)

Massale vechtpartij bij voetbalwedstrijd

HEELSUM. Een voetbalwedstrijd in Heelsum is zondagmiddag ontaard in een massale vechtpartij tussen de twee teams. Een 40-jarige Edenaar is aangehouden wegens mishandeling van een 42-jarige man uit Renkum. Hij zou de Renkummer onder andere een kopstoot hebben gegeven. „De mannen voetbalden zelf niet, maar waren wel betrokken bij de wedstrijd”, aldus een woordvoerster van de politie. (ANP)

Tennisser Sijsling stijgt op ATP-lijst

Rotterdam. Tennisser Igor Sijsling is de top-200 binnengedrongen op de wereldranglijst van de ATP. De 22-jarige Amsterdammer steeg door zijn finaleplaats bij de challenger in het Zuid-Koreaanse Chuncheon 52 plaatsen naar plek 198. Sijsling verloor zondag de eindstrijd van de Taiwanees Yen-Hsun Lu (2-6 3-6). Het leverde de Nederlander wel zestig punten voor de wereldranglijst op. (ANP)