Immers akkoord met straf van twee duels

ZEIST. Voetballer Lex Immers van ADO Den Haag is voor twee duels geschorst waarvan één duel voorwaardelijk. Hij ging akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB. De 23-jarige middenvelder kreeg zondag in de thuiswedstrijd tegen PSV (1-5) de rode kaart wegens ernstig gemeen spel. De aanklager stelt tevens een vooronderzoek in naar de uitlatingen die Immers bij het verlaten van het veld deed. Daarbij zou hij scheidsrechter Roelof Luinge grof hebben beledigd. Ricky van den Bergh, die als invaller bij ADO Den Haag in hetzelfde duel eveneens uit het veld werd gestuurd, is voor drie wedstrijden geschorst. Hij ging ook akkoord met het schikkingsvoorstel. Van den Bergh is voorlopig niet welkom bij ADO. Trainer Raymond Atteveld heeft de middenvelder gisteren naar huis gestuurd. Dat deed de coach nadat een gesprek met Van den Bergh over zijn rode kaart zondag in de thuiswedstrijd tegen PSV (1-5) nogal uit de hand was gelopen.