Homo sapiens

Een zoekmachine voor moslims – je kon erop wachten en nu is het zover. Op Imhalal.com worden zoektermen die volgens de islam onrein zijn geblokkeerd, zoals ‘homo’, ‘seks’ en ‘varken’.

Dagblad De Pers meldde dat ook Geert Wilders verboden terrein zou zijn, maar dat bleek achterhaald. De term ‘geitenneuker’ doet daarentegen nog wel duizend alarmbellen rinkelen en geeft geen resultaten. Tenzij je ’t gewoon schrijft zoals Theo van Gogh dat altijd deed (met één n), dan is er weer niks aan de hand – wat eens te meer aangeeft dat ook moslims niet aan de moderniteit kunnen ontsnappen.

Ze hanteren al de nieuwe spelling.

De site schijnt van Nederlandse makelij te zijn en is gebaseerd op de eerste wet van de sharia: wat je niet ziet, bestaat ook niet. Bedenker Reza Sardeha voelt zich in ieder geval ontzettend gerustgesteld nu hij veilig kan internetten „zonder geconfronteerd te worden met dingen die niet verenigbaar zijn met islam”. Dat maakt natuurlijk nieuwsgierig. Wat vindt Reza zoal haram? Alles wat met seks, drugs en rock-’n-roll te maken heeft uiteraard, maar er zijn ook curieuzere embargo’s, zoals: ‘69’ (bedoelt u het getal of het standje? Klik hier om verder te gaan) en ‘zelfmoord’ (in een bus vol kinderen of gewoon onder een intercity? Klik hier voor meer opties).

Ook bikini, lingerie en rauwe ham leveren een standje op, net als borst, tepel en anus – waarbij moet worden aangetekend dat anus twee waarschuwingssterretjes krijgt en tepel maar één. Aan een vibrator wordt bovendien een stuk zwaarder getild dan aan een dildo – kennelijk mag het wel soppen van Allah, als het maar niet trilt. De zoektermen Adolf Hitler, Klu Klux Klan en pornokoning Ron Jeremy zijn daarentegen weer geen enkel probleem.

Ja, ik heb een leuke middag gehad.

Toch zie ik wel een kleine lacune in de logica. Want, hoe halal vindt Allah het eigenlijk dat je überhaupt dit soort woorden gebruikt? Of zoekt Reza Sardeha, als vrome islamiet, alleen per ongeluk naar fistfuckende kontenlikkers? Ach ja. Moslims: het zijn zowaar nét mensen. Jammer dat de zoekterm ‘homo sapiens’ geen resultaten geeft.

Rob Wijnberg

    • Rob Wijnberg