Afvalverwerker in Rotterdam dicht

Rotterdam. Van Gansewinkel sluit per 1 januari 2010 de afvalverbrandingsinstallatie in Rotterdam-Zuid. Nederlands grootste afvalverwerker denkt het merendeel van de circa 130 werknemers bij een andere werkgever te kunnen onderbrengen. Het bedrijf uit Eindhoven, sinds 2007 eigendom van de Angelsaksische private-equitypartijen KKR en CVC Capital, spreekt van ”een onvermijdelijke beslissing”. De in 1992 opgeknapte Afval Energie Centrale aan de Brielselaan (1910) moest gemoderniseerd worden om een nieuwe milieuvergunning veilig te stellen. Het beoogde investeringsbedrag van 250 miljoen euro is gelet op de huidige marktomstandigheden ”niet langer verantwoord”, aldus een woordvoerder. Wereldwijd is door een teruglopend aanbod sprake van dalende prijzen voor afvalverwerking. En zoals veel afvalverwerkers kampt Van Gansewinkel met overcapaciteit, doordat het bedrijf eerder dit jaar enkele langlopende contracten verloor aan concurrenten als Sita en Twence.