Wie wil er geen smartphone van de zaak?

blackberry storm 2Even wat crowd consultation ter voorbereiding op een verhaal in NRC Focus over de Smartphone van de Zaak.

In principe zijn alle moderne smartphones geschikt om te synchroniseren met een Exchange-server en kunnen ze via een VPN-verbinding werken. Maar lang niet altijd is het mogelijk om met je eigen smartphone van die zakelijke diensten gebruik te maken. De IT-afdeling ziet zo’n werknemer nieuwe iPhone of Nokia liever komen dan gaan: te veel gedoe om weer een apparaat te ondersteunen.

Wie gebruikt er nu RIM BlackBerry, Windows Mobile, Android of iPhone op de werkvloer? Wie heeft er de IT-afdeling zo gek gekregen dat ie met z’n eigen, favoriete smartphone op het bedrijfsnetwerk kan? Wie gebruikt er liever zijn eigen privé-toestel dan de smartphone dat het bedrijf ondersteunt? Tenslotte zijn het vooral de privégebruikers die de smartphone-mode tegenwoordig bepalen.

Wie heeft uiteindelijk zelf maar een oplossing gezocht om bedrijfsmail- en agenda op de eigen smartphone te kunnen bekijken, omdat de IT-afdeling daar geen trek in had? Is dat ook een veilige oplossing?

Hiernaast staat een poll, reacties – tevreden of ontevreden – hieronder of via Twitter.

Jerry Seinfeld over de BlackBerry en iPhone:

    • Marc Hijink